
Mi-e dor de vara si de fructe, asa ca am facut o tarta. Sunt incepatoare in incropirea unor retete dulci, asa ca am ales o tarta simpla cu cirese (Clafouti, denumirea frantuzeasca, care suna destul de funny pronuntata in romana, dupa cum bine a observat sotul meu). E o tarta gustoasa, rapida, cu un aluat asemanator cu cel al clatitelor.
Ingrediente:
- 3 oua
- 200 g faina
- 500 g cirese congelate
- 80 g unt
- 250 ml lapte
- un varf de cutit de sare

Modalitate de preparare:
Curatati ciresele de samburi. Faina amestecati-o cu zahar si sare, adaugati ouale si amestecati bine pana se incorporeaza. Topiti untul si turnati-l peste compozitie, amestecati bine.


Adaugati laptele incet, ca sa nu faca aluatul cocoloase.

La final va iesi un aluat asemanator cu cel al clatitelor.

Ungeti o tava cu unt si apoi puneti ciresele pe toata suprafata ei (eu am folosit dry cookerul).

Turnati incet aluatul peste. Dati la cuptor pentru 30 de minute.

Faceti testul cu scobitoarea pentru a afla cand e gata. Infigeti scobitoarea in mijlocul tartei, daca e coapta scobitoarea trebuie sa iasa curata. Pofta buna!!!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu