sâmbătă, 11 februarie 2012

Ciuperci innabusite cu cotlet la gratar (made by Raluca)


Ralu vrea sa se autodepaseasca, asa ca mi-a trimis poze cu meniul complet: felul 1, felul 2 si desert.
Ingrediente:
Pentru ciupercile innabusite aveti nevoie de:
-800 g ciuperci (champignon)
-o ceapa mijlocie
-3-4 linguri de ulei
-1 ardei gras
-1 cutie rosii bucati in sos tomat
-patrunjel verde
-condimente pentru mancaruri

Pentru cotlet:
-3 bucati cotlet cu os
- sare, piper


Modalitate de preparare:
Taiati ceapa marunt, puneti-o la calit in putin ulei si lasati-o pana capata o culoare aurie.
Intre timp curatati ciupercile si taiati-le in feliute groase cam de 3 mm (nu aruncati cozile de la ciuperci). Adaugati-le peste ceapa calita, puneti capacul si amestecati bine din cand in cand sa nu se prinda de tigaie.
Taiati ardeiul gras si coditele de la ciuperci si adaugati-le in tigaie.

Amestecati bine si lasati sa scada zeama. Dupa ce s-a evaporat zeama adaugati rosiile in sos tomat, mai dati un clocot, dupa care adaugati patrunjelul tocat, puneti capacul si luati de pe foc.


Separat bateti cotletele. Ca sa nu va sara bucati de carne peste tot prin bucatarie puneti folie alimentara pe ele si le bateti cu ciocanul de carne, taiati marginea de la cotlete.
Le condimentati dupa plac si le asezati pe gril. Serviti cu pofta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu