duminică, 12 februarie 2012

Ostropel de pui

E una din mancarurile mele preferate, reteta o am de la bunica sotului meu. Se poate face cu orice fel de carne, eu am facut-o cu pulpe de pui.
Ingrediente:
-6 pulpe mici de pui (ciocanele)
-2 foi de dafin
-2 capatani de usturoi
-suc de rosii (eu am avut de casa), aproximativ 250 ml
-ulei de masline (sau de floarea soarelui)
-sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjel uscat (sau verde)

Modalitate de preparare:
Spalati bine pulpele si lasati-le putin la scurs. Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie si prajiti pulpele pana se rumenesc.
Adaugati o cana de apa, condimentele, cele 2 foi de dafin si lasati sa fiarba la foc mediu pana scade apa.Intre timp pregatiti sucul de rosii, intr-o farfurie turnati sucul de rosii si il condimentati cu sare si piper dupa gust.Zdrobiti cateii de usturoi. Cand apa de la pulpe a scazut adugati sucul de rosii si mai dati cateva clocote pana scade zeama si se face un sos mai gros.
Cand e aproape gata adaugati usturoiul zdrobit, amestecati bine, dati un clocot si luati de pe foc. Presarati patrunjel uscat (sau verde) pe deasupra si mai lasati acoperit vreo 10 minute. Serviti cu orice garnitura doriti, a mers foarte bine cu mamaliga si branza sarata. Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu