joi, 19 ianuarie 2012

Pilaf cu legume


Reteta este foarte simpla si se poate adapta in functie de legumele pe care le avem in casa.
Ingrediente:
-2 cani de orez
-2 linguri de ulei
-1 ceapa
-2 morocvi
-200 grame de ciuperci
-1 ardei gras
-100 ml suc de rosii

Se pune uleiul la incins intr-un ceaun, se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.



Adaugam morcovii taiati, ciupercile si la final ardeiul gras. Dupa ce am calit legumele, adaugam putina apa si sucul de rosii. Mai lasam 10 minute sa fiarba, acoperite cu capac la foc mic.




Dupa cele 10 minute adaugam orezul. La 2 cani de orez punem 6 cani de apa. Cand e aproape fiert oprim focul si bagam la cuptorul preincalzit pentru inca 10-15 minute. Servim simplu sau ca garnitura. Pofta buna!!!

2 comentarii: