luni, 23 ianuarie 2012

Muschi de porc cu legume si sos dulce-picant (la wok)


Mie si sotului meu ne place foarte mult mancarea chinezeasca. Recent am cumparat un wok si am zis ca neaparat trebuie sa o inaugurez. Tigaia wok este specifica bucatariei chinezesti, dar a inceput sa fie folosita si la noi.Acest tip de tigaie permite prepararea mancarurilor la foc mare intr-un timp foarte scurt. Cam asa arata:


Ingrediente:
-1 muschi de porc (500g)
-ciuperci (200g)
-fasole (eu am avut la conserva, gata fiarta)
-2 morcovi
-1 ardei gras rosu
-jumatate de dovlecel
-1 ceapa
-4 catei de usturoi
-otet, ulei de masline
-1 sos dulce-picant Uncle Ben's




Modalitate de preparare:
Taiati muschiuletul fasii subtiri, usturoiul in bucatele medii, morcovii, ardeiul gras si dovlecelul le taiati tot in fasii (betigase), ceapa o taiati julien.


Puneti ulei de masline in wok, lasati sa se incinga si adaugati carnea si usutoriul. Intoarceti carnea din 5 in 5 minute sa nu se arda, adaugati 2-3 linguri de otet, sare si piper.



Dupa ce s-a calit carnea o scoateti pe o farfurie si adaugati legumele la calit (intai ceapa, apoi morcovii, dovlecelul, ciupercile si mai la final fasolea, pentru ca e fiarta). Caliti bine condimentati si adaugati o cana cu apa.


Lasati sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi adugati carnea si mai fierbeti inca 10 minute.


Turnati tot borcanul de sos Uncle Ben's peste carne si legume si mai lasati putin sa fiarba, pana mai scade putin sosul.

Luati de pe foc si serviti cu garnitura de orez. Pofta buna. Noua ne-a placut tare mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu