Mie si sotului meu ne place foarte mult mancarea chinezeasca. Recent am cumparat un wok si am zis ca neaparat trebuie sa o inaugurez. Tigaia wok este specifica bucatariei chinezesti, dar a inceput sa fie folosita si la noi.Acest tip de tigaie permite prepararea mancarurilor la foc mare intr-un timp foarte scurt. Cam asa arata:
Ingrediente:
-1 muschi de porc (500g)
-ciuperci (200g)
-fasole (eu am avut la conserva, gata fiarta)
-2 morcovi
-1 ardei gras rosu
-jumatate de dovlecel
-1 ceapa
-4 catei de usturoi
-otet, ulei de masline
-1 sos dulce-picant Uncle Ben's
Modalitate de preparare:
Taiati muschiuletul fasii subtiri, usturoiul in bucatele medii, morcovii, ardeiul gras si dovlecelul le taiati tot in fasii (betigase), ceapa o taiati julien.
Puneti ulei de masline in wok, lasati sa se incinga si adaugati carnea si usutoriul. Intoarceti carnea din 5 in 5 minute sa nu se arda, adaugati 2-3 linguri de otet, sare si piper.
Dupa ce s-a calit carnea o scoateti pe o farfurie si adaugati legumele la calit (intai ceapa, apoi morcovii, dovlecelul, ciupercile si mai la final fasolea, pentru ca e fiarta). Caliti bine condimentati si adaugati o cana cu apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu