E o ciorba gustoasa si sanatoasa si nu se face foarte greu.
Ingrediente:
-1 gasca
-2 morcovi
-patrunjel verde
-200 g smantana
-otet sau suc de lamaie
-1 radacina de pastarnac
-1 radacina patrunjel
-jumatate de telina
-1 borcan de mazare
-ardei gras rosu si verde
-suc de rosii
-3-4 cartofi
Modalitate de preparare:
Puneti gasca la fiert si luati spuma de deasupra (eu am avut o gasca crescuta in curte, deci a trebuit fiarta mai mult, aproximativ o ora si jumatate si apoi am adaugat legumele). Dupa ce nu mai are deloc spuma adaugati morcovii taiati cubulete, radacina de patrunjel, cea de pastarnac, telina. Mai lasati sa dea cateva clocote si apoi puteti adauga ardeii grasi taiati cubulete mici.Scoateti carnea din ciorba, o desprindeti de pe os, o taiati cubulete si o puneti inapoi in oala. Cand e aproape gata, adaugati 200 ml suc de rosii, mazarea si cartofii. Condimentati dupa gust. Cand si cartofii s-au fiert luati oala de pe foc si adaugati smantana. Puneti intr-un bol smantana si amestecati cu un polonic de ciorba, apoi turnati in oala. Presarati patrunjel verde pe deasupra.Inacriti cu otet sau suc de lamaie. Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu